Младежът е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство, наблюдавано

...
Младежът е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство, наблюдавано
Коментари Харесай

Почина мъжът, тежко пребит от тийнейджъри заради една цигара в село Странско

Младежът е притеглен в качеството на обвинен по досъдебно произвеждане, следено от Районна прокуратура-Хасково, за това, че на 02.04.2023 година в с. Странско, общ. Димитровград, в изискванията на повторност, предизвикал на 68-годишен мъж междинна телесна щета - закононарушението по чл.131 алинея 1 т.7, вр член 129 ал.2 вр.ал.1 вр.чл.28 ал.1 от Наказателния кодекс, за което е притеглен в качеството на обвинен, се санкционира с отнемане от независимост от две до двадесет години.

Окръжен съд-Хасково остави без почитание настояването на младежа за изменение на мярката за неотклонение " задържане под стража " в по-лека. Окръжна прокуратура-Хасково поддържаше мнение, че жалбата на обвинения не следва да бъде почетена.

На 2 април 2023 година, към 01:30 ч. през нощта в селото в дома на потърпевшия пристигнали Делчо Димитров, както и друго 16-годишно момче. Те носили бутилка алкохол с желание да се почерпят с домакина. В един миг се разразил спор, по информация на локален за една цигара, 18-годишният нанесъл голям брой удари по главата на потърпевшия без съответна причина.

В резултат на побоя потърпевшият получил тежки пострадвания. Той бил настанен в болница в гр. Хасково с заплаха за живота, където на 10.04.2023 година умрял.

По досъдебното произвеждане досега са осъществени оглед на местопрестъпление, разпити на очевидци и са приложени относимите документи. С оглед гибелта на потърпевшия е назначена съдебномедицинската експертиза, която да откри причинно-следствена връзка сред настъпилата гибел и нанесения побой.

С оглед заключението на вещото лице ще бъде преценено налице ли са задоволително данни за осъществено закононарушение по чл.124 ал.1 от Наказателен кодекс за причиняване на гибел по несъобразителност вследствие на нанесена междинна телесна щета и делото неотложно ще бъде изпратено по подготвеност на Окръжна прокуратура-Хасково, под чието управление и контрол ще продължи следствието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР